Vijvers en bruggen MSP

De bruggetjes bij de vijvers van Meezenbroek leveren veel gespreksstof op. Het gaat dan met name over de veiligheid. Zo wordt er geklaagd dat de bruggen (zeker in de winter) vaak spekglad zijn en dat er onvoldoende leuningen zijn.

Genoeg redenen om eens te praten met verantwoordelijke onze gebiedsregisseur Bart Vliegen. In dat gesprek heeft gemeenteraadslid Sita Bottenberg-Brylka van de SP gevraagd de problemen eens te onderzoeken. Sita informeert ons graag over de antwoorden, die ze heeft gekregen.

Tijdens het laatste onderhoud aan de brug is er helaas een verkeerd soort anti-slip gebruikt. Het gebruikte materiaal mag niet meer worden gebruikt en het is bovendien niet mogelijk een andere anti-sliplaag erover te leggen omdat de nieuwe laag niet hecht. Naar verwachting worden, vanwege ernstige slijtage, in 2025 alle planken van de brug bij de Burettestraat vervangen. De gemeente zal er tot die tijd waarschuwingsborden plaatsen

Er is ook een verzoek gedaan om op de vlonder van de middelste vijver een leuning te plaatsen. De gemeente denkt echter dat de opstaande rand, zoals voorzien in het ontwerp, voldoende moet zijn om bv rolstoelers tijdig te waarschuwen.

Tot slot; het bruggetje over de beek is eigendom van Waterstaat en zal, volgens hun planning, over 4 jaar in zijn geheel worden vervangen. Dit in verband met het omleggen van de loop van de beek.   

Met deze antwoorden moeten we het voorlopig doen. Op de korte termijn hebben we hier niet veel aan. Maar we in ieder geval wel dat de onderkende problemen bekend zijn en ook in de termijnplanning zijn opgenomen, aldus Sita

We houden contact met de gebiedsregisseur. Zo nodig zal Sita u nader informeren. Hartelijke groet.

Karel Zwakhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.