Terugkoppeling overlijden hond.

Terugkoppeling overlijden hond.

11 mei is een hond overleden op het uitlaatveld Limburgiastraat. 14 mei een eerste melding op buurtpreventieMSP Facebook pagina. Per direct brengen we een alert uit in de WhatsApp-groepen. Bij het bericht vernomen dat er een 2e hond overleden zou zijn ook op de 11e mei. Navraag levert geen naam op van de eigenaar van de tweede hond.

Een getuige die aanwezig was bij de dood van de 1e hond maakt melding bij BOA’s/handhaving die, dinsdag de 15e op dringend verzoek van onze buurtpreventie, rond 15:00 uur het uitlaatplaats hebben bezocht en onderzocht, dat de 1e hond een hartstilstand heeft gehad, dood omgevallen. De eigenaar heeft geen melding direct gedaan en ook geen melding gemaakt ergens bij een instantie op de 11e, een kennis/vriendin zegt dat ze emotioneel dat ook niet kon, wat aanneembaar is.
Dan komt de melding dat er een 3e hond op de plaats ziek is en weer herstelt is. Geen eigenaar bekend ervan.

Stand van zaken:
Geen vergif of sporen aangetroffen of vreemde brokjes gevonden.
Advies: kijk goed op de plek of er iets nieuws ligt en maak anders het liefst foto’s en stuur dat eventueel naar ons of direct naar bureau handhaving. Voor de eigenaren van de overleden/zieke honden contacteer de wijkagent.

Een uitrenplek is er voor bedacht dat je de hond van de lijn kunt laten maar jij als baasje bent verantwoordelijk voor zijn welzijn gelijk aan als je ergens op een andere plek met de hond wandelt. Ook de poep ben je verplicht op te ruimen. Als er vergif in het spel is dan per direct 112 bellen, het is je sociale plicht. Op zijn minst het zo vlug mogelijk iemand laten doen de melding.

Onze bijdrage als Buurtpreventie stopt hierbij.

We betuigen medeleven met het baasje van de hond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.