Studenten uit Den Bosch op viste in MSP

Een 3-tal 1e jaar studenten met studierichting veiligheid en leefbaarheid wilde wel eens  weten van buurtpreventie MSP hoe de buurt  het doet binnen het thema veiligheid en leefbaarheid.  Karel Zwakhalen en Ruud v/d Broek zijn door de dames geïnterviewd  Er komt een verslag dat natuurlijk voor hun studie bedoelt is en wij krijgen een kopie van hun bevindingen.

Na een vragenuurtje zijn we met z’n allen door de wijk gewandeld en ook de mooie ontwikkelingen laten zien zoals de Kasteellaan en de Allee. Dat was ook een onderdeel  van het vragen uurtje de positieve ontwikkelingen in de wijk.  Daar was ieder het over eens dat inwoners  dat niet meer benoemen en alleen wat fout gaat onder de aandacht wilt brengen, opmerkelijk.  Toch ook pijnpunten zoals de scooters die te hard rijden nu het een mooie rechte lijn is die Allee.

Onderweg na onze afspraak viel de dames op de vele hondenpoep in onze wijk. Toevallig heeft de groep “Politie voor burgers” dit probleem op de agenda gezet en is er een afspraak met gemeente en hopelijk ook de Boa’s. Zwerfvuil  viel niet zo op doordat  de wind van zondag het weggeblazen heeft, en er hoopjes her en der lagen. Eigenlijk zag de wijk strak uit zonder dat vuil.

Via het zwarte veldje waar we een 10-tal minuten brainstormen hoe omgaan met jeugd dat graag prominent aanwezig is met een meedogenloze houding en vuil gewoon de straat op kieperend. Het is ook een plek waar jeugd graag wilt zijn, daar het ook alles in zich heeft door de facilitering. Met minder overlast, lawaai  en vuil dumping zou aanvaarding van de omliggende bewoners tot een mogelijkheid behoren.  Maar hoe lost je dat vriendelijk op?  Hoe benaderbaar is jeugd in zo’n aantallen? Het lijkt erop dat het toch de ouders moeten zijn van de jeugd. We hebben maar een greep uit de behandelde vragen hier benoemd. De dames waren zeer sympathiek maar ook  aangenaam fanatiek, leuk om met ze mee te doen.

We namen afscheid en in een fikse regenbui moesten de dames naar het station.

Karel Zwakhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.