Politie voor burgers

Neen jij wordt niet de nieuwe hulpsheriff van MSP.
Je gaat met een gemêleerd gezelschap ervaren en bestuderen hoe werkt politie eigenlijk. En als je het goed doorstaat ontvang jij een heus certificaat van deelname.

De wijkagent Therry van Hoorn gunt zijn inwoners uit de wijk Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig letterlijk een kijkje in de keuken van de politie Heerlen

Wat ga je daar doen? Je krijgt uitleg over wetgeving met voorbeelden en ook welke  regels een politieagent moet respecteren of handhaven. Eveneens hoe werken diverse eenheden/teams van politie samen en wanneer is het tijdstip aangebroken om op te schalen, grotere aanpak. Het zou te ver gaan om ons politieagent te noemen na 10 cursusavonden.

Maar…… wie weet wat er in het vat zit voor je. Toch eens proberen een wapen in de handen te houden, natuurlijk een dummy of……. een kijkje bij een meldkamer, waar een grote arbeidsdruk en stress beantwoord word met deskundigheid en passie. Want we melden alles tegenwoordig! En dan is de melder niet alleen boos of teleurgesteld, de ander kant is ook een mens.
Spanning en relativeren, hard rennen en op de plaats rust, je boterham aan je mond en net geen tijd om te bijten. Neen wij niet, wij kijken hoe de profs ermee omgaan.

Ons gezelschap leert elkaar beter kennen. Wie weet hoe we dan samen plannen bedenken of aandragen voor onze wijk of jouw club of jouw omgeving.
Onze wijk die in alle vormen van registratie niet eens als slecht geboekt staat. Zelfs beter nog, wij kunnen helpen de wijk nog leefbaarder en nog verdraagzamer maken, gewoon van een beetje begrip is niemand slechter geworden.
Toch een belangrijke taak voor weldoeners is niet zeggen wat fout gaat, maar uitleggen hoe een absolute grote meerderheid van ons burgers het heeft vastgelegd en gerespecteerd wilt hebben. Dus uiteindelijk ook een toets voor jou zelf of je mening over een werking van politie ook wel eerlijk en reëel is.

Kan jij weerstaan dat een loting voor deelname beslist?
Heb jij vanaf 3 september 10 maandagavonden vanaf 19:00 tot 22:00 uur tijd?

Onze oproep van Buurtpreventie MSP is u nu duidelijk.
Dan meldt je nu aan?

E-mail naar: stadsdeel-heerlen-stad.heerlen@politie.nl
-Naam
-Adres en woonplaats
-Telefoonnummer
-Geboortedatum
-Email-adres

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.