Facebookpagina meldingen

Waar dient onze Facebookpagina van Buurtpreventie-MSP voor?
Een vraag die geregeld voorbij komt bij een tegenvallend antwoord op een bericht.

In eerste instantie was het de bedoeling om alleen thema veiligheid op de Facebookpagina van Buurtpreventie-MSP te behandelen. Dat is overeenkomstig met de WhatsApp-groepen waar alleen dat soort alarmmeldingen toegestaan is.
Maar……. Facebook leent zich zeer goed om een verscheidenheid van thema’s onder de aandacht te brengen zoals milieu.
Veiligheid en milieu hebben veel raakvlakken met elkaar. Pak daar verkeer en huisdieren bij en in een wijk als MSP is wel elke dag iets dat niet goed gaat. Dus discussie genoeg.

Het soort meldingen voor de WhatsApp-groepen mogen zijn:
Verdachte situatie en/ of personen, Vermissing persoon, Brand, Aanrijding met gewonden, Mishandeling, Beroving, Als er iemand onwel wordt, Inbraak of diefstal op heterdaad, Ontvoering of een poging tot ontvoering. We houden de SAAR methode in acht! Voor een uitleg kijk verder op deze site. Er loopt nu een mooie actie als je je lid maakt.

We hopen dat jij op onze Facebookpagina Buurtpreventie-MSP bijdrages levert die bij de juiste instantie gemeld zijn en weer terugkoppelt. Of dat je vraagt hoe er mee om te gaan en dat leden je mogelijk de weg wijzen ofwel beheerders die de regie in handen hebben. Dat is precies het doel van de Facebookpagina. Heb je het idee alleen je gal te spugen zonder onderbouwing moet ik je teleurstellen dat werkt hier beperkt of niet. Je krijgt steun van een klein gezelschap met duimpjes en daarna bloedt het berichtje dood.

Traditionele straten hebben we veel in MSP waar parkeren absoluut met beleid moet, iedereen!
Willen we dit, of brullen we alleen maar dat een ander het maar moet oplossen.

Aangezien een klein groepje betrokkenen MSP-ers meldingen oppikt en met de juiste instantie overlegd zijn ze in staat, enigszins bescheiden, succesjes te behalen.
Het is aan ons zelf hoe de wijk eruit ziet en regels gehandhaafd wordt. Wij kunnen alleen met feiten instanties de weg wijzen en daarmee vragen om het anders in te vullen. Natuurlijk kan dat alleen in goed overleg en daar gaan we voor. Jij toch ook?

Succes
Karel Zwakhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.