Bezoek IBT centrum Kerkrade

In de laatste helft van 2018 hebben een aantal inwoners van MSP deelgenomen aan het project ‘Politiecursus voor Burgers’, waarbij hen (soms letterlijk) een kijkje in de keuken van de politie werd gegund. Een onderdeel hiervan was een bezoek aan het centrum voor Integrale Basisvaardigheden Training, kortweg IBT. Door technische omstandigheden kon er op die dag geen gebruik worden gemaakt van de schietbaan, wat natuurlijk een domper was voor de deelnemers. Maar, zoals dat bij de politie gebruikelijk is: beloofd is beloofd. Zodoende waren de deelnemers op een mooie septemberavond in 2019 opnieuw te gast in het IBT centrum in Kerkrade. Nadat ze op gepaste wijze waren ontvangen, was het tijd om samen te gaan ‘optoppen’. Die term wekt bij sommige lezers misschien de suggestie dat het iets met een bepaald soort medicinale planten te maken heeft, maar niets is minder waar: het is een vakterm voor het met kogels vullen van magazijnen.

Na een korte instructie en rondleiding was dan ook het punt aangebroken waar alle deelnemers naar hebben uitgekeken, namelijk het daadwerkelijk ter hand nemen van de vuurwapens. Dat deze voor trainingsdoeleinden blauw van kleur waren, deed niets af aan het realiteitsgevoel. Evenmin het feit dat er vanwege de veiligheid niet met zogenoemd ‘scherpe munitie’ kon worden geschoten. Met een ongekend enthousiasme plaatsten de deelnemers de ene treffer na de andere op de aanwezige doelen. Uiteraard had deze ervaring voor de deelnemers nog veel langer mogen duren, maar uiteindelijk was iedereen dik tevreden met deze unieke ervaring – met dank aan onze wijkagent Therry van Hoorn en de collega’s van het IBT. 
Oh ja, we zouden het bijna vergeten: naast een heleboel gaten in de de doelschijven, werden er natuurlijk ook een aantal foto’s geschoten. Eén daarvan is bij dit artikel weergegeven.


Artikel geschreven door: Patrick Jansen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.